Lad os tage EU-debatten!

April 17, 2018

 

 


Vi har altså et år til at engagere vælgerne og til at sætte en konstruktiv EU-politisk debat. Og det er et år, hvor vi også får et Folketingsvalg, og hvor EU sikkert ikke vil være top of mind hos de fleste danskere. 


Samtidig ser vi, når vi åbner avisen, at de danske korrespondenter dækker EU som en hovedstad. Ligesom de dækker London og Paris. Og det betyder, at de store linjer og de storpolitiske dramaer fylder meget af spaltepladsen, mens de konkrete politikkers konsekvens for danske forbrugere og dansk erhvervsliv mest kan findes i nichemedier. 


Der er meget at italesætte det næste år. Min klare ambition som Venstre-kandidat er at sætte gang i en positiv EU-politisk debat på Sjælland. Vi skal have trukket EU-sokkerne lidt længere op. Tiden er løbet fra at tale for eller imod unionen. Derimod er det uhyre vigtigt, at vi taler om, hvad vi vil bruge det politiske fællesskab i EU til, og hvordan EU skal udvikle sig fremadrettet. 


I min optik er EU helt afgørende for Danmarks indflydelse i verden, og bestemt også for at løse mange af de udfordringer, som vi står overfor som samfund. Presset på vores klima og miljø, presset på vores demokratiske værdier, presset fra den globale konkurrence – det er alt sammen områder, hvor vi vinder mest ved at arbejde sammen for gode løsninger. Derimod har vi områder, der hører det nationale fællesskab til, som eksempelvis socialpolitik og kulturpolitik, der for mig at se bedst håndteres nationalt. Og den debat er yderst relevant at tage lige nu, som UK træder ud af unionen, og som både EU-positivisme og -skepsis vinder frem i forskellige af de andre medlemsstater.

 

Så lad os tage debatten!Jeg kommer derfor meget gerne rundt til EU-debatter. Tøv ikke med at kontakte mig på lineaslidell@gmail.com.

Please reload

Our Recent Posts

Hvem skal sætte standarden fremover? Os, USA eller Kina?

Efter årtier med fred, vækst og et EU, som rykkede tættere sammen, står vi nu i den vilde situ...

EU skal sætte normen globalt – men det kræver noget af os

April 22, 2019

Det indre marked er en af EU's største succeser. Med det indre marked blev hele EU til et stort hjemmemarked. En stor frihandelszone i Europa. Med sin...

Mette Frederiksens angreb på EU’s succeser gør Danmark fattigere

April 22, 2019

Jeg undrer mig gang på gang, når jeg hører de røde partier tale om klimadagsordenen. For de debatterer, som var det 1985. Men det er det ikke. Det er...

Vores økonomiske styrke sikrer klimaet

April 7, 2019

1/1
Please reload

Tags

Please reload

22135855

©2018 BY LINEA SØGAARD-LIDELL.